Knjižnica
Novosti, baza znanja
Knjižnica za gasilce

V tem delu portala bomo predstavljali najnovejše projekte in produkte s področja gasilstva v Sloveniji, Evropi in svetu. Dodajali bomo elektronske knjige, dokumente - vse z namenom, da bi še izboljšali svoje znanje s področja zaščite in reševanja ter s tem povečali svojo efektivnost na intervencijah.
FORD SYNC - Usposabljanje za operativce klicev v sili
Pomoč v sili je inovativna funkcija sistema SYNC®, ki uporablja mobilni telefon, povezan prek tehnologije Bluetooth, da potnikom v vozilu pomaga vzpostaviti neposreden klic na lokalni komunikacijski center 112, potem ko je vozilo trčilo. Več informacij.
 

Načini podpiranja porušenih/delno porušenih stavb
V arhivski datoteki se nahaja 7 pdf dokumentov, ki podrobno opisujejo načine podpiranja delno porušenih oz. poškodovanih stavb. S pridobljenim znanjem boste lažje vodili ekipe za stabilizacijo/zaščito stavb pred nadaljnimi porušitvami in s tem omogočili reševalnim skupinam varnejše delovno okolje. Za datoteke se moramo zahvaliti FEU, kjer smo jih prvič objavili ter seveda avtorjem iz Italijanske državne gasilske organizacije. Besedilo je v angleščini. Prenesi datoteko.