Avtor: Blanka Kroflič
21.11.2012 - Medijska zvezda...

Medijska zvezda... seveda! 

Zadnje čase se vse v zvezi z mano vrti le še okrog te besede. Kamor grem, karkoli rečem, karkoli počnem...vedno se pojavi oseba, ki izreče te besede. Zavedam se, da je moj poklic, no moj spol v tem poklicu nekaj novega pa vendar... je potrebno?

Je potrebno nekoga visoko kovati oziroma zelo nizko ponižati zaradi tega, ker se je pač slučajno pojavil v časopisu? Zakaj si jemljemo pravico soditi o človeku kateremu še nikdar nismo stisnili dlani? Zakaj je tako pomembno povedati – sem jo videl tam in tam, s tem in onim? Pa ste prepričani, da ste res videli to v kar prepričujete druge? Zakaj moramo ljudi, ki so v življenju naredili nekaj zase in so zadovoljni s tem kar počnejo dobesedno potlačiti na tla? Da bi se sami bolje počutili? Ne, seveda ne, ne priznam pa če me zraven dobiš! Moja definicija medijske zvezde je: človek, ki je v življenju dosegel svetovno medijsko prepoznavnost, ima pod palcem velike kupčke evrov, vozi najlepši avto, nosi najbolj kul cunje, nos viha visoko in pozablja kako majhen je nekoč bil! Se vprašam, kje za vraga v tej definiciji si ti!? Me ni, kajne? 

Zatorej prosim, dragi prijatelji, gasilci, podporniki in nejeverni Tomaži.... Pospravimo vsak pred svojim pragom. Naredimo zase vsi nekaj kar nas veseli pa bomo veliko srečnejši, manj bo bolezni in vojn! Če je pa kdo v tem humanem, lepem, čudovitem poslu za to, da dvignemo ugled gasilstvu in dobimo takšnega, ko si ga zaslužimo pa povejte!! Sem za akcijo!