Avtor: Nina Košir
24.10.2016 - Nova v vrstah ljubljanskih prostovoljnih gasilcev :)

Ko sem se spustila v gasilske vode, si nikoli nisem zares mislila, da bom kdaj zamenjala matično društvo. Pa vendar je življenje nepredvidljivo in poti peljejo na različne strani. Tako je mene moja pripeljala do tega da sem se preselila v Ljubljano in zajadrala v eno izmed ljubljanski društev.

Sprva sem bila skeptična, predvsem nad tem kako me bodo sprejeli, in ali imam sploh dovolj znanja, da bi se lahko lepo vključila med nove vrste. Pa sem šla, najprej na dan odprtih vrat, potem sem le zbrala pogum in napisala sporočilo, če bi lahko postala njihova članica. Pozitiven odgovor in povabilo da se jim pridružim nekega septembrskega četrtka na vaji. – »Dobro, to je dobro« sem rekla sama sebi. In res sem se odzvala vabilu.

Rahla nervoza, tisti pozitivni občutki vznemirjenja v trebuhu, predvsem pa pričakovanje kaj bo… Kakšen kamen, mah kaj kamen, skala se mi je odvalila od srca, ko so me fantje, in dekle, lepo pozdravili ter sprejeli medse. Od prvega momenta naprej sem se počutila, kot da sem del njih, da pripadam celoti, ki jo tako enotno predstavljajo. Predvsem pa sem se počutila dobrodošlo in za to sem jim hvaležna.

Vaje ki jih imajo, opa pardon imamo, so super. Na le teh se poskrbi tako za fizično pripravljenost kot tudi za nenehno učenje in ponavljanje že pridobljenega znanja. Nobena stvar jim ne uide, vezanje vozlov, skrb za dihalne aparate, red in čistoča, pomoč drugim…

Odkrito, rada grem vsak teden na vaje, vsakič z novimi pričakovanji kaj nam bo prinesla današnja vaja, kaj bom odnesla in kaj obnovila. Super se imamo in ravno zato bi se ob tej priložnosti zahvalila društvu, ki sem ga zapustila za osnove, hkrati pa tudi novim članom in društvu katerega del sem, za topel sprejem, za vso znanje, ki ste ga prenesli name v tem kratkem času in za vse kar bomo še skupaj prebrodili.

Se že veselim naslednje vaje ;)