Avtor: Blanka Kroflič
21.11.2012 - Strok česna!

Ima veze z gasilerijo? Ima. Vse na tem planetu ima nekakšno vezo z gasilerijo. Zakaj strok česna? Ne za v solato. V solati nočem nič drugega kot bučno olje in pol litra kisa, takega, ko ti gate v potegne v .. saj veste kam! =) Ne. Res je – nima veze s gasilerijo! 

Strok česna v smislu, da ga vtakneš v žep in on nase vleče negativno energijo. In zdaj se sprašujem. A sem strok česna, al mi iz ust smrdi? Kamorkoli se obrnem, kamorkoli grem, kjerkoli se prijavim… povsod se name nalepijo ljudje, ki me sprva lepo pozdravijo in vprašajo: »Kako?«, ko odgovorim svoj znameniti »Odlično!« pa se usuje plaz skoraj ogorčenih izjav v smislu –lahko je tebi! Mislim! Halo!? 

Potem pa se nadaljuje. Seveda, ne morem, da ne vprašam: »Ja, kaj te pa muči, kdo te jezi?« In včasih, priznam mi je kar žal… =) Hehe, ne hec. Res zanimivo je… kako ljudje pristopijo, vljudno vprašajo in potem te zasujejo s svojo zgodbo. Ma, praktično čisto vse lahko izveš od nekaterih… in, če sem hudičevo slabe volje... se ob besedah določenih samo zahvalim bogu, da sem kar sem. Da pozitivno gledam na vse kar imam in česar nimam. Da znam razmišljat s svojo glavo in mi, oprostite izrazu, dol visi za cel svet! Sem pa magnet. Zelo zelo malo poznam ljudi, ki so do te mere odfukani, da ne vidijo v vsem samo posledic slabega vodenja Vlade! Zelo malo je takih, ki se zavedajo, da so za veliko stvari odgovorni sami… 

Ne bom poskušala moralizirat…se delat pametno in brihtno… ne bom citirala že čisto oguljenih fraz v smislu »smeh je pol zdravja«, »nasmej se in bo dan lepši«, ker kdo se tega ne zaveda je popolnoma sam kriv!! Res. Čigava dolžnost je odraslemu človeku to dopovedovati? Moja vsekakor ne! Je pa res, da si ne morem pomagati… ne morem da ne rečem, da je pozitiven pogled največ kar lahko narediš zase… če vam potegne super, če ne se trudim, do te mere, da dosežem vsa j malo manj jamranja… Zato pravim, da sem očitno strok česna…vse možne priseske nalimam nase s tem. Grozno! =) Obljubim, da bom šla v trgovino, kupila roza očala z rožicami na steklih in jih bom podarila vsakemu ki bo začel, da s to Vlado ni nič prav! Vam nekaj povem? Je** se mi za Vlado, ker sama tukaj ne morem narediti nič koristnega, vse kar je v moji moči je, da volim (kar je mimogrede moja pravica, ne dolžnost česar večina ne razlikuje in se potem huduje!) zakaj bi se potemtakem morala še sekirat namesto koga?!?!? Ma dajte no mir! 

Pustite si veselje do življenja… pustite vsaj sami sebi pa bo dan čisto zares lepši. =)

Aja, pa… režat se sam sebi je tudi ena izmed fint! ;)