Avtor: Blanka Kroflič
21.11.2012 - Nekaj najlepšega...

Čisto preprosto, čisto kristalno jasno… Brez dvoma resnica. Nobene iluzije. Ni noč, niso sanje. Ni nateg in ni zaigrano. Dejstvo, da se nam v življenju dogajajo vzponi in padci je nekaj česar se zavedamo pa vendar nismo dejansko tega vedno pripravljeni sprejeti. Vzpone že, toda padce? 

Pa se tudi zavedamo kaj so v resnici vzponi in kaj so padci? Je res, da je neprijetna življenjska izkušnja padec ali je nov vzpon? Je nova služba padec ali nov zagon? Mislim, da je definicija vzpona in padca sorazmerno odvisna od tega kakšne oči imamo za to. Če so danes bolj črne barve vsekakor niso videle nove svetlobe… Če zunaj ni niti sončka ampak pol metra snega... so še bolj črne. In potem pomislim, glej, saj imam rada sneg! Ne vem zakaj me danes moti? Zakaj nebi šla ven, naredila snežaka…kot mali otrok. Pa četudi samo zato, da mu potem prismolim eno okrog kepe. Levi kroše in tri siksti okol in okol ter ga razbijem na tristo koščkov nazaj! Če mi pomaga….zakaj ne! Pa ne bom. Ker bom vso energijo ki me črpa dala ven že ko bom kotalila njegovo trup. Za glavo mi bo ostalo le še malo… V levo roko mu bom porinila lopato, v desno piksno pira! V ustih bo pristal nepokajen čik (ne kadim mimogrede) in na koncu bom samo še rekla: »Mama, čaja!« Mogoče pa ne bo tako, mogoče bom pa poklicala prijatelja gasilca in ga zvabila, da to narediva skupaj. Itak, da mi ne bo treba se toliko trudit. =) Gasilci so vedno za akcijo. Vedno za neumnosti! Pa tudi vedno tam kjer jih potrebuješ… in to je nekaj najlepšega…. 

In, če so to gasilci prijatelji prostovoljci ali pa gasilci prijatelji sodelavci. Tisti, ki ti ne dovolijo, da si slabe volje. Tisti, ki ti že ob sedmih zjutraj povedo, da si tečen in ti to govorijo cel dan. Niti sekunde časa nimaš, da bi pomislil, da si mogoče res slabe volje!! Ker beseda »tečen« iz njihovih ust zveni taaakoooo smešno! =) Tisti, ki ti ne dovolijo, da bi se usmrdel doma za računalnikom, četudi zaradi tega tvegaš zdravje jeter. Tisti, ki ti,ko se utapljaš v delu dajo še novo delo. Pa niti za sekundo ne pomisliš, da tega nebi storil! 

Temu jaz pravim BRATOVŠČINA! Ena tistih stvari, ki je tako kot dinozavri že skoraj izumrla… ne, gasilci je NE DAMO!!! Izrabljena fraza vendar nikjer tako dobesedna kot pri nas – »Vsi za enega, eden za vse!«